Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
Održana press konferencija Hrvatskog odbojkaškog saveza na Gripama
Održana press konferencija Hrvatskog odbojkaškog saveza na Gripama
 

Danas je u prostorima sportske dvorane 'Gripe' u Splitu održana press konferencija muške i ženske Hrvatske odbojkaške reprezentacije uoči trećeg kola Srebrne i Zlatne lige.

 

Nakon domaćeg susreta na Gripama, u kojima su hrvatski reprezentativci i reprezentativke uspješno svladale prve prepreke, drugo kolo odigrano je u gostima u srijedu. Rezultat je bio polovičan; seniori su iznenađujuće svladali favoriziranu Bjelorusiju, a seniorke su poražene u Mađarskoj. Obje ekipe nisu se dugo zadržale na tim rezultatima, već sutradan fokus je bačen na novi test u subotu.

„Dosta dobro smo proučili Albaniju koja nije neka poznata reprezentacija, ali ne bi htio da nas sve to zavara. Imaju dobre pojedince i držimo respekt prema njima, iako znamo da smo favoriti u ovoj utakmici“, rekao je izbornik muške reprezentacije Ivan Rančić.

Ulogu favorita ima i ženska reprezentacija koja u Splitu dočekuje Francusku. Francuskinje nakon dva kola imaju isto toliko poraza, ali izbornik Lovrinov također poziva na oprez:

„Svi govore kako je Francuska najlošija ekipa u našoj grupi, ali ih mi ne smijemo podcijeniti. Moramo dati sve od sebe da pobjedimo.“

Time se složila i kapetanica Samanta Fabris koja je priznala da u Mađarskoj nisu bili na razini na kojoj trebaju biti, ali se nada da će svoju kvalitetu pokazati u narednoj utakmici. Na kraju je kapetan muške reprezentacije Tsimafei Zhukouski pozvao sve navijače da dođu dati podršku u novom domaćem dvoboju.

Podsjetimo, odbojkaški dan na Gripama otvaraju seniori utakmicom protiv Albanije u 17 sati, dok će seniorke na parket protiv Francuske u 20 sati.

 

Piše: Darko Rapić

 

1. 6. 2018.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 21. lipnja 2018., 16,31
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se